Një virus misterioz po përhapet në Kinë, spitalet tejmbushen me fëmijë, OBSH kërkon detaje

Një virus misterioz që shkakton pneumoni është përhapur nëpër shkolla në të gjithë Kinën prej disa ditësh, duke rezultuar në një numër të madh fëmijësh të shtruar në spital. Spitalet në Pekin dhe Liaoning janë në mesin e atyre “të mbingarkuar me fëmijë të sëmurë”, ndërsa orët e shkollës ishin në prag të pezullimit.

Fëmijët kanë simptoma të pazakonta që përfshijnë pneumoni dhe temperaturë të lartë, por pa kollë ose simptoma të tjera që zakonisht lidhen me gripin, RSV dhe sëmundje të tjera të frymëmarrjes, sipas mediave botërore.

Alarmi për virusin u lëshua të martën vonë nga ProMed, një sistem global i mbikëqyrjes në dispozicion të publikut që gjurmon sëmundjet infektive. I njëjti njoftim nga ProMed u publikua në dhjetor 2019, dhe tërhoqi vëmendjen e shumë mjekëve dhe shkencëtarëve, përfshirë zyrtarë të Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Virusi misterioz më vonë u quajt Covid.

Related Posts

What my MIL left in my nightstand is in the

Nadia, a loving wife and mother, always sensed tension with her mother-in-law, Cynthia. This strain grew until an unexpected discovery revealed the truth and paved the way…

Julia’s Secret: A Journey of Love and Redemption

Julia, a successful art gallery owner, is engaged to the kind-hearted Michael, who has two children from a previous marriage. They are busy planning their wedding when…

10 Methods for Treating Body Acne

“Many people suffer from body acne. Acne affects 9.4% of the world’s population, according to research. It is usual to have them, yet they might cause some…

This woman chose to offer a pretzel and a coffee to a homeless man

Certainly, no one wants to be a beggar, living off what others give them. It’s a difficult life that would be hard for anyone to endure. Most…

She Never Got Married and Now We Know Why…

Being famous doesn’t always mean finding love and getting married. Some renowned women have embraced their single lives and achieved great success. Susan Boyle became an overnight…

THE WALTONS (1972–1981) Cast THEN and NOW,Who Is not WIth Us After 51 Years?

“The Waltons,” released in 1972, remains a timeless classic cherished for its portrayal of a close-knit family navigating life’s challenges during the Great Depression and World War…