Kjo është puna më e mirë në Gjermani – rroga minimale arrinë mbi 3,000 euro

Një nga profesionet më të kërkuara në Gjermani është shofer autobusi. Pothuajse gjithmonë ka vende pune për këtë profesion.

Vlerësohet se deri në vitin 2030 do të ketë një mungesë prej 87,000 shoferësh të kategorisë D në Gjermani. Paga minimale për këtë punë është nga 3000 deri në 3500 euro.

Një shofer i ri TikTok ndau historinë e tij. Ai tregon se shoferët marrin vizë për të hyrë më shpejt në vend sepse i përkasin një fuqie punëtore të kualifikuar. Shumë nga Ballkani janë shoferë në Gjermani.

“Përmes një miku mësova për një kompani private që drejton transportin urban dhe fillova të punoj pa trajnim. Megjithatë, është shumë punë, më saktë, punon gjashtë ditë, pushon një ditë. Pas një viti mësova se një kompani qeveritare ka një ditë të hapur. Bisedova pak me ta dhe të nesërmen më thirrën të shkoja për një intervistë pune dhe më pranuan”, tregon ai.

Nga ana tjetër, për një kompani shtetërore, procedura është paksa e ndryshme. Duhet të kalosh disa intervista, të bësh një ekzaminim mjekësor, të kalosh trajnimin, shkollën e shitjes së biletave, e cila zgjat një javë dhe më pas të kalosh një test.

Pasi të keni kaluar, mund të filloni trajnimin praktik me një nga kolegët tuaj për dy javë. Gjithçka paguhet dhe ju punoni deri në 160 orë në muaj, me një shënim që gjithmonë mund të fitoni ekstra.

“Gjithashtu, ju zgjidhni nëse do të paguhet jashtë orarit menjëherë apo me rrogën tuaj dhe mund të zgjidhni edhe një ditë pushimi. Ka disa opsione. Për shembull, ju mund të punoni katër ditë dhe të merrni dy ditë pushim. Pra, tre herë, dhe pastaj ju punoni për pesë ditë dhe pushoni për një, dhe kështu me radhë në një rreth. Pushimi vjetor zgjat 28 ditë pune”, përfundoi shoferi i autobusit.

Related Posts

It’s on the underside of our cabinet in the house we recently bought, built in the ’70s. Any ideas what it could be?

Nestled under the kitchen cabinet lies a humble reminder of practical innovation from the 1970s: the under-cabinet jar opener. With its dull metal teeth, it’s a testament…

Cher reveals the brutally honest reason she dates younger men

If you’ve ever wondered why Cher seemingly refuses to date someone her own age, well the iconic star has a fairly simple reason, and to be honest…

Congratulations to the future King! William’s new title, received as his brother Harry arrives home in the UK

Prince Harry’s return to the UK is making headlines in the royal family. With the health concerns within the family, it was about time for them to…

A new symbol is showing up on some parking spaces!

Life is everchanging. It seems to become more chaotic the older we get and the more industrialized we as a society become. So, going into stores or…

Rude Clerk Mocks Poorly Dressed Lady in Luxury Bridal Shop, Soon Learns She’s Marrying a Millionaire — Karma Story

Betty was looking for a dress for her upcoming wedding at a luxury bridal shop. After being ostracized by one of the employees because of how she…

Large Asian Hornet nests found in abandoned house promoting fresh warnings

Earlier this month, a large Asian hornet nest was been found in an abandoned house in St Brelades, a picturesque town located on the Channel Island in…